Rådgivning på nätet i samspel med regionala resurser

Anna Johansson, Ulf Larsson och Magnus Lundsten från Tillväxtverket och verksamt.se

Fredag 29 april hade vi besök från Tillväxterket och verksamt.se för att diskutera samarbete. Det viktigaste vi kom fram till var att Det företagsamma Värmland medverkar som pilotregion för att göra en regional anpassning av rådgivningssighten verksamt.se.

Vi har mycket att lära av varandra. Tillväxtverket har jobbat systematiskt under flera år för att skaffa kunskap om rådgivningsprocesser och att få ihop aktörerna på det nationella planet. Det företagsamma Värmland kan bidra med att göra ett liknande jobb på det lokal och regionala planet.

Tillväxtverket har även haft samarbete med CTF på Karlstads universitet. Johan Quist och Martin Fransson var följeforskare i projektet Nystartskontoret. Där har vi kontakter och lärdomar att fånga upp!

Med en regional anpassning av verksamt.se där lokala och regionala resurser för blivande företagare finns samlat kan vi öka graden av självbetjäning. Det ger förutsättningar för våra kompetenta aktörer i Värmland att inrikta sig på att komplettera det som en webbservice inte klarar. Rätt utnyttjat kan detta bli ett viktigt sätt att effektivisera vårt rådgivningssystem – vi kan få mer pang för pengarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s