Välkommen Bo Edvardsson som ny vicerektor på Karlstads universitet!

Bo Edvardsson, vicerektor på Karlstads universitet, forskningsledare CTF

Det är mycket glädjande att Karlstads univesitets nya rektor, Åsa Bergenheim väljer att fortsätta på den inslagna vägen genom att satsa ännu mer på samverkan med näringslivet och samhället. Hon gör det genom att samtidigt som hon formellt tillträder den 1 november ha en ny vicerektor med uppdraget att samverka på plats.

Det är Bo Edvardsson, professor i företagsekonomi som får uppdraget. Han är den person som varit i fronten för att utveckla CTF, Centrum för tjänsteforskning till den starkaste forskningsmiljö på Karlstads universitet och som fört CTF till en position bland de världsledande miljöerna inom tjänsteforskning.

Bosses programförklaring i Nya Wermlandstidningen, NWT den 29 oktober, visar hur samspelta regionen och universitetet är i synen på samarbete och samverkan (jämför t ex med mina inlägg Forskningspolitik för innovation! eller Tio nya professurer inom tre år):

  • Man behöver hitta formerna där forskning, undervisning och samverkan hänger i hop ännu bättre.
  • Vi behöver hålla så hög standard att vi är attraktiva för studenter och samarbetspartners även internationellt, då tror jag att vi kan betyda något för det regionala.
  • Det gäller att hitta några få profilerade styrkeområden och samtidigt ha en bredd annars är man inte ett universitet.
  • Samverkan kommer att bli allt viktigare eftersom mer och mer pengar från bland annat Vinnova, EU eller KK-stiftelsen kommer att gå direkt till företag som samverkar i stället för som nu direkt till universitetet.
  • Att vi tillsammans med företag gör forskningsansökningar, bedriver forskning och att företagen är med i undervisningen och i handledningen av doktorander.
  • Sedan vill jag gärna bidra med att vi utnyttjar universitetets och företagens internationella nätverk.

Se notiserna i NWT och på Kau:s hemsida:

Vilka är de viktigaste framtidsfrågorna för universitetet? NWT 2011-10-29

Bo Edvardsson blir vicerektor med ansvar för näringslivssamverkan. Kau 2011-10-26

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s