Det värmländska näringslivets konkurrenskraft kartlagd

Alla aktiebolag och två av de största ekonomiska föreningarna i Värmland

 1. Det värmländska näringslivet påverkades starkt av finanskrisen och den påföljande lågkonjunkturen 2008 och 2009.
 2. 2010 kan det dock konstateras att det värmländska näringslivet överavkastar igen. Återhämtningen är tydlig.
 3. Flera kommuners näringsliv i Värmland uppvisar starkt beroende av ett eller flera företag.

Här har ni tre slutsatser från rapporten: Studie av näringslivets tillväxt och konkurrenskraft i Värmland - enligt Simplermetoden . Det finns många fler slutsatser att dra. Dela gärna med dig av dina genom att kommentera detta blogginlägg.

Ladda ner rapporten.

Tabeller: Största företagen per kommun och största företagen per bransch.

2 reaktioner till “Det värmländska näringslivets konkurrenskraft kartlagd

 1. Att flera kommuner uppvisar ett starkt beroende av ett företag är viktigt att ha med sig. Det är dock viktigt att påpeka att enskilda kommuner oftast inte utgör en isolerad arbetsmarknad, näringslivet i kommunen bör därför även betraktas tillsammans med övriga kommuner som ingår i den lokala arbetsmarknaden. Kommunens ”näringsliv” bör alltid betraktas utifrån pendlingsmönster då detta säger mer om hur näringslivet och arbetsmarknaden för de boende i kommunen ser ut. Näringslivet och arbetsmarknaden för de boende följer oftast inte en administrativ gräns.

  Gilla

 2. Jag tycker Simplermodellen är ett bra och långsiktigt verktyg, där man kan se förändringarna i företagen,( faktiska siffror), och som kan vara ett kommunalt och regionalt hjäplmedel vid strategisk planläggning på kommunal och regional nivå.

  Hans Nilsson, Torsby kommun

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s