Beslutsmotivering som ger lite extra pirr i magen!

Häromdagen råkade jag läsa Vinnovas beslutsdokument för att utse The Paper Province till vinnare i Vinnväxtprogrammet. Då kände jag att deras beslutsmotivering var både en bra sammanfattning av vad vi vill åstadkomma och samtidigt en stor och inspirerande utmaning. Därför vill jag gärna dela med mig av Vinnovas motivering och utmana och bjuda in fler att tillsammans med The Paper Province anta utmaningen att Värmland ska bli en storskalig demonstrator för bioekonomi!

Bedömningen av ansökan sammanfattas i det följande: Paper Province 2.0 med nod i Karlstad, avser att tillsammans med regionens övriga klustersatsningar, privata och offentliga forsknings- och innovationsresurser på allvar ta klivet in i bioekonomin. En gemensam kraftsamling ska utveckla och förnya den traditionella skogsindustrin och visa hur regionen ska bli en internationellt attraktiv miljö och kompetensnod för skogsbaserad bioekonomi. Regionen ska bli en storskalig demonstrator för hur ett samhälle kan transformeras till en bioekonomi. Utifrån tjänsteperspektiv och med fokus på nyttiggörande, ska nya produkter och tjänster realiseras och industrialiseras. Initiativet bygger på en väl genomtänkt regional innovationsstrategi med tydligt regionalt ledarskap. Paper Province har under mer än ett decennium visat att man har kraften att samlas för gemensam utveckling. Bedömningen är att initiativet är spännande och har en tydlig hållbarhetsdimension med trovärdigt tjänste- och industrifokus. Tillväxtpotentialen och viljan till förnyelse bedöms vara hög. Initiativet uppvisar hög trovärdighet kring sin genomförandeförmåga genom hög kompetens, engagemang och ett mycket starkt regionalt ledarskap för initiativet. Sammantaget är detta väl utvecklat förslag från en region med tydliga ambitioner och förutsättningar för satsningen.

Beslut i ärendet har fattats av Generaldirektör Charlotte Brogren. I den slutliga handläggningen har även Joakim Tiséus, Eva Schelin, Lars-Gunnar Larsson, Göran Andersson, Moa Eklund och Marit Werner deltagit, den sistnämnda som föredragande.

Skärmavbild 2013-09-25 kl. 11.04.36

Så här kände Maria Hollander, vd för The Paper Province när hon återigen läste beslutsmotiveringen: en bra sammanfattning som gör att det pirrar lite extra i magen!

En reaktion till “Beslutsmotivering som ger lite extra pirr i magen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s