Benchmarking is not enough if you want to be the best

Jag har tidigare berättat om min medverkan på en videokonferens för Skotska parlamentet i deras arbete att skapa ett världsledande skolsystem. Nu har rapporten från konferensen kommit.

Slutklämmen på mitt bidrag var ”Benchmarking is not enough if you want to be the best – that’s for second best”. Det händer nog bara en gång i livet att man blir citerad på framsidan av en rapport från Skotska parlamentet! Min tanke bakom uttalandet var att det är bra och nödvändigt med benchmarking – att lära av andra – men för att bli bäst måste de satsa på innovation så väl av som i utbildningssystemet.  De förslag jag lade handlade om hur man kan stimulera innovation i och av skolan.

Nu har jag fått en förfrågan att ge en respons på rapporten och utveckla mina tankar.

Är det någon som är sugen på vara med och bidra på temat innovation av och i ett skolsystem? Hör av er till mig så skriver vi något ihop!

Ladda ner rapporten här: GGiS SFF international seminar 2012 report

Skotska parlamentet 2013-10-13 22.44.59

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s