Värmland medverkade på bred front under Open Days i Bryssel

Under vecka 41 var det regionernas vecka i Bryssel eller Open Days som det också kallas. Värmlands medverkan handlade i huvudsak om samverkan universitet, samhälle och näringsliv.

Det värmländska uppställer var starkt med tre rektorer, forskare, lärare och mastersstudenter från Karlstads universitet samt våra politiker – regionråden och tjänstemän på Region Värmland. Vårt brysselkontor West Sweden mötte upp med sin personal.

Tisdagen inleddes för vår del med vårt huvudnummer, en workshop med rubriken ”Smart Local and Regional Strategies to promote Social and Sustainable Growth” där John Goddard i egenskap av utvärderare av vårt samarbete med universitetet förde vår talan. Det var tydligt att John var stjärnan i rummet som de flesta var mest sugna på att höra. Efter mingel med andra regioner var det dags för en workshop som Karlstads universitet arrangerade där forskning som Region Värmland medfinansierat presenteras. På kvällen var det ett åttiotal personer  samlade på vårt mingel hos oss på West Sweden-kontoret.

På onsdagen var det min tur att medverka. Den här gången var det EU-kommissionen, DG education and culture som arrangerade. Temat den här gången var universitet och hur de kan bidra till regional smart specialisering.

Därefter hade jag ett uppföljningsmöte från förra året med Carsten på DG Enterprise and Industry om våra och deras satsningar på tjänsteinnovation. Vår ambition är att bli djupare involverade i kommissionens nätverk inom området. Vi tror att vi både har saker att bidra med men även att lära. Är vi med i nätverken har vi möjlighet att få information tidigare inför utlysningar eller tom möjlighet att påverka innehållet i dem samt att komma med i starka konsortier.

Under hela veckan i Bryssel – Regionernas vecka – hade vi dessutom ett antal masterstudenterna som på vårt uppdrag rapporterar från olika workshops. Ett unikt grepp så vitt jag vet!

Dessa rader var bara ett skrap på ytan av allt som hände. Jag är ganska säker på att ett antal viktiga saker kommer att ske med anledning av det vi gjorde i EU:s huvudstad några sommarvarma oktoberdagar 2013. Ser fram mot att rapportera om några av dem i framtiden!

Läs även på Region Värmlands hemsida om Open Days.

Goddard mfl Brysselworkshop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s