Les Affaires, affärstidningen för kvinnor på offensiven i Värmland!

Tack till Johanna som höll i trådarna för Les Affaires första större event i Värmland! Och tack till hela gänget runt tidningen. Det var en trevlig kväll med mycket minglande på Elite Stadshotell i Karlstad den 1:a december!
Vi är många som gläds åt att se att magasinet är så bra igång nu i Värmland!
I slutet av april 2010 var jag på en konferens om kvinnors företagande i Stockholm. I en monter träffade jag Ola och Sabina som visade en väldigt snyggt layoutad tidning, om och för affärskvinnor. Efter en stunds prat där de förklarat konceptet – inga bidrag, ekonomin bygger på annonsintäkter, mittendelen i tidnigen har nationellt material och de yttre sidorna inklusive omslaget med regional anpassning. Man visar upp starka och drivande kvinnor som förebilder för andra kvinnor. Det behöver vi verkligen i Värmland! Här i vår region är kvinnor en underutnyttjad resurs (får man uttrycka sig så?) när det gäller företagande och tillväxt.

Ganska snart kontaktade de mig och undrade om jag kunde ordna ett möte i Karlstad där vi skulle samla en mindre grupp med aktörer och engagerade kvinnor för att stämma av om det fanns intresse och underlag att starta den Värmländska utgåvan av Les Affaires. Efter några månader kom första värmlandsnumret och häromdagen fick jag det tredje numret i mitt brevfack på jobbet. Och på den vägen är det nu. Det är nog inte alltid lika lätt att få till företagsetableringar som den här gången!

Tack för att ni jobbar med mingel och affärsnätverkande i Värmland och lycka till med ert fortsatta arbete med att utveckla denna för Värmland värdefulla tidskrift.

Les Affaires är ett magasin för kvinnor om kvinnor, affärer, entreprenörskap, ledarskap, karriärer och engagemang.

20111203-102923.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s